Logo.jpg (13438 bytes)

Hvad er linedance

STETSON.JPG (3302 bytes)

Line Dance er en danseform, der blomstrer og begejstrer mange i USA, som har bredt sig hurtigt, og som nu er kommet til Danmark og nu Helsinge.

Der er tale om lette og korte danse på linier/rækker - uden partner. Dansene foregår til inspirerende og glade countrytoner.

Det er sjovt og hyggeligt at være sammen med andre, og Line Dance er et rigtig godt alternativ, hvis du kan lide at danse, og hvis du ikke er til cha-cha-cha eller vals. Dansen henvender sig til folk i alle aldre.

Man danser korte eller længere danse - der findes langt over 10.000 forskellige danse.

Hver enkelt dans er overskuelig at lære - der findes alle niveauer - det er op til instruktøren at se, hvor dette skal lægges.

Har man lært trinene til en dans - "drejer" man den. Dvs. Alle drejer en kvart (eller 1/2 omgang - (eller slet ikke)) og ser på en ny væg. Samme dans danses nu fra en ny vinkel. Sådan bliver man ved til musikken stopper.

Musikken er uendelig vigtig. "Good Old Country & Western Style" - eller nyere musikstil i disco-tempo - over til rock-genren - blues-genren - "Dansk-toppen" - det kommer an på både instruktør og deltagere.

Trinene er meget alsidige. Hvis man før har danset - uanset hvad - vil man altid kunne finde lignende trin i Line Dance. Dansene er bygget op af trin fra alle andre dansegenre. Der findes Line Danse i valserytme, cha-cha-cha-rytme, rumba-rytme, disco-rytme, men nok allerflest i den gamle country & western-stil. Til let og glad musik der fænger og inspirerer.

Kort sagt: Hvis man gerne vil bevæge sig til musik sammen med ligesindede, hygge sig nu og her, eller deltage i arrangementer med andre, så er Line Dance en eminent måde at dække behovet på.

Ingen partner til at træde sig over tæerne - eller omvendt !

Mottoet her er: Der findes ikke noget, der hedder "fejl"…. det hedder "vari­ationer"…. bare man bevæger sig i samme retning som de andre! Det kan være sjovt at se, hvad andre kan finde på.

Retur

© Max Hansen Ølsted 30. maj 2003